maanantai 2. joulukuuta 2013

"Shall we travel?" ja suudelmat neljältä eri mieheltä

Eräänä päivänä Mr. Sixpack ehdottaa yhteistä matkaa. Olemme aamiaispöydässä selanneet taas kerran Helsingin Sanomia ja ihmetelleet, kuinka halvalla Eurooppaan pääsee. Kohautan olkiani, minulle sopii aivan hyvin. Mr. Sixpack on ihanteellista seuraa varmasti myös reissussa.

Sixpack ajaa minut ystävieni luo brunssille. Stina ja Aurora huudahtavat hämmästyksestä, kun kerron heille Mr. Sixpackin tekemästä matkaehdotuksesta. Heidän mielestään mies on vakavissaan. Ei ihan kenen kanssa tahansa lähdetä maailman ääriin. Lohdutan, että olemme molemmat maksamassa omat matkamme. Silti ystäväni ovat suorastaan järkyttyneitä.

Matkaidea muhii mielessä enemmän ja vähemmän. Stinan poikaystävä on ehdottomasti sitä mieltä, että meidän kuuluu matkustaa Pariisiin, koska Pariisi on maailman romanttisin kaupunki. Muut matkakohteet eivät ole yhtään mitään Pariisin rinnalla. "Pariisi on Pariisi." Tiedän, ettei Mr. Sixpack innostu ideasta.

Vuosi alkaa lähetä loppuaan. Helsingin kattojen yllä poksahtaa samppanjapullo jos toinenkin. Kilistelemme. Ensin Aurora kaappaa minut vuodenvaihteen suudelmaan, sitten Stina ja lopulta Stinan poikaystävä. Tämän jälkeen keskustelemme hetken siitä, kuka on ollut paras suutelija, uusintakierros odottaa Auroran ja Stinan välillä. Auroran antama suudelma on hyvä ja lämmin, sopivan voimakas. Stina rohkaistuu parantamaan suudelmasuoritustaan poikaystävänsä kadottua; keskellä olohuonetta annettua kielisuudelmaa on todistamassa joukko juhlijoita. Jostain syystä Stina ei muista enää jälkimmäistä suudelmaa seuraavana päivänä.

Mr. Sixpack hakee minut luokseen kellon lähetessä yhtä. Kerron hänelle parvekesuudelmista, hän nauraa. Sanon, että minun on aika suudella samana yönä edes yhtä heteromiestä. Kuuliaisesti hän suutelee.

Pari päivää myöhemmin matkakohdekin on selvillä, varattu ja maksettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti